Arrangörskap

Grundläggande arrangörskurs

Betala i tid – ingen gillar att vänta på sin lön

Om du själv fått din lön försenad, vet du vad jag menar. Den du bokat har gjort sitt jobb och nu är det dags att du gör ditt.

Även om ditt arrangemang tog på krafterna eller gick sämre än vad du förväntat, så kan du inte låta den eller de du bokat drabbas av det, betala hen i tid.

 

Ärlighet öppnar stängda dörrar

Att arrangera större saker kan ibland vara en risk, om ditt arrangemang gått riktigt dåligt ekonomiskt så att du inte har möjlighet att betala för dina åtaganden - då är det enda rätta att vara ärlig.

Klumpen i magen kommer inte att försvinna för att du väntar, tvärtom så ökar den för varje sekund. Kontakta istället alla berörda så fort du kan och berätta hur läget ser ut, ta ditt ansvar för det som har hänt och fråga hur ni kan lösa detta så att samtliga blir nöjda.

Är du ärlig och lösningsorienterad brukar skulder kunna lösas med en avbetalningsplan och dina dagar som arrangör är inte över.

Det bästa och enklaste är förstås att göra en ordentlig budget, kontinuerliga ekonomiska avstämningar och en riskanalys innan ditt arrangemang, så att du inte hamnar i den situation överhuvudtaget.