Föreningsutveckling

Introduktionskurs till Kulturens förtroendevalda

Kulturens cirkelledare

grupp

Foto: Think public

Cirkelledarna är navet i Kulturens folkbildningsverksamhet. Genom deras återkommande bildningsarbete och publika event, är Kulturens studieförbundet för och med kulturlivet. 

 

Utbildning och kurser 

Kulturens erbjuder alla anslutna cirkelledare att gå förbundets ledarutbildning, antingen platsbundet eller digitalt. Utbildningen är ett krav från Folkbildningsrådet och lär ut vad folkbildning innebär, berättar om Kulturens framväxt, förbundets pedagogiska plattform samt ger praktisk information runt cirklarnas administration. 

 

Kompetenscheck

Kompetenschecken ger ledaren ämnesmässig och/eller pedagogisk utveckling och ersätter kostnader för utbildningar i Sverige eller utlandet. Ledaren kan exempelvis gå en sångmetodikkurs i Frankfurt, lära sig komponera musik för film och TV i Levanger eller gå en clownkurs i Uppsala för att nämna några exempel på vad cirkelledare använt kompetenschecken till.

Cirkelledare kan ansöka om kompetenschecken fyra gånger/år med ett maximalt belopp på 2800:- per tillfälle. 

Endast aktiva ledare som har genomgått Kulturens ledarutbildning är behöriga sökande och det går inte att söka för redan genomförd verksamhet.

Tryck här för att läsa mer om Kulturens kompetenscheck.